vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
tojás | 4 darab |
olívaolaj | 1 dl |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 1 darab |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
Knorr Pirított hagymás Ízbomba | 1 darab |
Knorr Mexikói chilis bab alap | 1 teáskanál |
pirospaprika | 1 teáskanál |
tarkabab | 1 kilogramm |
füstölt pulyka alsócomb | 1 darab |
Sólet tarkababból füstölt pulykával a Főételek kategóriában
A hagymát apróra vágjuk, az olajon puhára pároljuk. A párolt hagymát megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük (a paprikával együtt már nem szabad sütni, mert megkeseredik a paprika). Felöntjük hideg vízzel, s csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a pulykahúst.
Lassú tűzön 3-4 óra hosszáig főzzük, a vizet a főzés ideje alatt pótolni kell, attól függően, hogy a bab mennyit szív magába.
Ha a sólet már majdnem kész, beleteszünk fejenként 1-1 jól megmosott tojást, majd további 20 percig tovább főzzük. A főzés vége előtt kb. 5 perccel tegyük hozzá az ízkockákat és a Chilis alapot az ízhatás fokozása érdekében.
Tálalásnál a tányéron szépen elrendezzük a sóletet, a pulykahúst szeletre vágva, és a megtisztított, kettébe vágott tojást. Puha kenyérrel az igazi.