Sokszínű rakott zöldbab
Sokszínű rakott zöldbab
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • tejszín - 2 dl
  • kapor - 1 csokor
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • sárga kaliforniai paprika - 1 darab
  • őrölt bors - 1 csipetnyi
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag
  • darált pulykacomb - 30 dekagramm
  • vágott zöldbab - 50 dekagramm
  • őrölt csemege paprika - 1 teáskanál
  • Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A Knorr alap tartalmát keverjük el a tejszínnel, majd adjuk a félig kiengedett zöldbabhoz. Jól keverjük el, majd felezzük el. Egyik felébe keverjük a kis kockára vágott piros, a másikba pedig a sárga paprikát.
  2. A húst pirítsuk meg az olajon, ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal vagy Delikát 8-cal. Az egyik „színű” babot simítsuk egy margarinnal kikent tűzálló tálba. Szórjuk meg a finomra vágott kapor felével, kevés Knorr Fokhagymás Fűszerkeverékkel. Tegyük rá a darált húst, majd a másik „színű” babot. Szórjuk meg újra kevés Knorr Fokhagymás Villámpáccal és a maradék kaporral.
  3. A tejfölt keverjük jól ki a fűszerpaprikával és a tojással, majd kenjük a a bab tetejére. Tegyük 200 oC-os sütőbe és süssük kb 20-25 percig.Tálaljuk friss bagettel.