Feltöltve:

Sokmagvas pogácsa

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

lenmag1 evőkanál
napraforgómag1 evőkanál
tökmag1 evőkanál
1 teáskanál
finom liszt15 dekagramm
graham liszt30 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor1 teáskanál
élesztő2.5 dekagramm
tej2 dl
szezámmag1 evőkanál
tojás a tetejét megkenni1 darab

Sokmagvas pogácsa a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tejet meglangyosítjuk, a cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és megfuttatjuk. A kétféle lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a Ramát, a sót, és megdagasztjuk. (Ha a tészta túlságosan keménynek bizonyulna, kevés vizet adhatunk hozzá). A jól kidolgozott tésztába belegyúrjuk a magokat, és letakarva kétszeresére kelesztjük. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a felvert tojással megkenjük. Tepsibe téve 20 percig kelesztjük, és megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem