Sodrott rétes
Sodrott rétes
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 30 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • tejföl - 1 pohár
    • tojás - 1 darab

    Rátét

    • liszt - 10 dekagramm
    • zsír vagy sütőmargarin - 10 dekagramm

    Töltelék

    • túró - 1 darab
    • cseresznye - 1 darab
    • meggy - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kisodorjuk.
    2. A zsírt vagy a sütőmargarint megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és rákenjük a tésztára. A hosszanti szélétől feltekerjük és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
    3. A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Kettőt megszórunk túróval, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk cukorral, feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A másik kettőre teszünk meggyet, cseresznyét vegyesen, kevés búzadarát szórunk rá, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk cukorral, feltekerjük és mehet a túrós mellé a tepsibe. Megsütjük és ha langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral, majd szeleteljük.