Sodrott rétes a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kisodorjuk.
A zsírt vagy a sütőmargarint megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és rákenjük a tésztára. A hosszanti szélétől feltekerjük és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Kettőt megszórunk túróval, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk cukorral, feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A másik kettőre teszünk meggyet, cseresznyét vegyesen, kevés búzadarát szórunk rá, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk cukorral, feltekerjük és mehet a túrós mellé a tepsibe. Megsütjük és ha langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral, majd szeleteljük.