Feltöltve:

Sodrott rétes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt30 dekagramm
tejföl1 pohár
tojás1 darab
1 kevés

A tészta megkenéséhez

Ráma9 dekagramm
liszt9 dekagramm

Töltelék

tetszés szerint túró, alma vagy meggy25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 30 dkg lisztből, a tejfölből, a tojásból, a sóból tésztát gyúrunk, és gyúródeszkán kocka alakúra nyújtjuk, kb fél cm-es vastagságra. A 9 dkg Ramát, felolvasztjuk és hozzákeverjük a lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát, feltekerjük, majd 4 felé elvágjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Miután letelt az 1 óra, egyenként kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra, megkenjük olajjal, megszórjuk búzadarával, majd tetszés szerinti gyümölcsöt teszünk rá, megcukrozzuk, (ha valaki szereti, akár őrölt fahéjat is tehet rá), majd meglocsoljuk tejjel felhígított tejföllel. Feltekerjük, és tepsibe rakjuk. A tetejét szintén tejjel hígított tejföllel kenjük be, ettől lesz omlós, és aranybarnára sütjük!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem