Feltöltve:

Sodrott rétes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt30 dekagramm
tejföl1 pohár
tojás1 darab
1 kevés

A tészta megkenéséhez

Ráma9 dekagramm
liszt9 dekagramm

Töltelék

tetszés szerint túró, alma vagy meggy25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 30 dkg lisztből, a tejfölből, a tojásból, a sóból tésztát gyúrunk, és gyúródeszkán kocka alakúra nyújtjuk, kb fél cm-es vastagságra. A 9 dkg Ramát, felolvasztjuk és hozzákeverjük a lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát, feltekerjük, majd 4 felé elvágjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Miután letelt az 1 óra, egyenként kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra, megkenjük olajjal, megszórjuk búzadarával, majd tetszés szerinti gyümölcsöt teszünk rá, megcukrozzuk, (ha valaki szereti, akár őrölt fahéjat is tehet rá), majd meglocsoljuk tejjel felhígított tejföllel. Feltekerjük, és tepsibe rakjuk. A tetejét szintén tejjel hígított tejföllel kenjük be, ettől lesz omlós, és aranybarnára sütjük!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre