Socca sült petrezselyemgyökérrel és narancssárga paradicsommal​
Socca sült petrezselyemgyökérrel és narancssárga paradicsommal​
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Socca tészta:​

    • csicseriborsóliszt - 200 gramm
    • szójaszósz - 1 evőkanál
    • zatar fűszerkeverék​ - 1 teáskanál

    Köret:

    • megmosott és 2cm-es darabokra vágott - 200 gramm
    • petrezselyemgyökér - 1 darab
    • nagy darabokra vágott hagyma - 100 gramm
    • narancssárga paradicsom - 500 gramm
    • dió - 80 gramm
    • Hushållsost sajt ​ - 75 gramm
    • borsmustár - 100 gramm

    A szakács tippje: ​

    • Tálaláskor tejföllel az étel tetejére - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Egy közepes tálban keverje simára a csicseriborsóliszet, 400 ml vizet, a zatar fűszerkeveréket és a szójaszószt. Hagyja pihenni a masszát 30 percig, hogy a liszt magába szívhassa a folyadékot.
    2. Süssük ki a tésztát. Egy teflon serpenyőben közepes lángon 1 teáskanálnyi olajat melegítsen fel. Öntse a tésztát a serpenyő közepére, majd oszlassa szét, hogy a massza mindenhova eljusson a serpenyőben. Süsse a socca tésztát oldalanként körülbelül 2 percig, amíg megjelennek a buborékok a tetején.
    3. Az elkészült socca tésztákat tegye sütőpapírral kibélelt tepsibe.​
    4. Tegye a petrezselyemgyökeret, a paradicsomnegyedeket és a hagymát egy tepsibe, és locsolja meg egy kevés olívaolajjal a tetején. Süsse körülbelül 15 percig, amíg szép színe lesz az ételnek. Ízlés szerint fűszerezzük!​
    5. Tegye a sült zöldségeket és a Hushållsost sajtot a socca tészta tetejére, majd pár percig melegítse újra a sütőben, hogy a sajt ráolvadjon. Végül szórja meg borsmustárral és dióval.​

    Sütéshez