Feltöltve:

Slambuc, szilvasalátával

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 dl
vöröshagyma1 darab
olaj1 dl
burgonya1 kilogramm
szalonna10 dekagramm
fahéj1 teáskanál
tészta10 dekagramm
szilva1 kilogramm
rumaroma1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Slambuc, szilvasalátával elkészítés 1. lépés képe

A megtisztított burgonyát apró, kis kockákra előzőleg felaprítjuk. A szalonnát egy vastagfalú (öntöttvas) lábasban kisütjük, kiszedjük egy kistányérra, hozzáadjuk az olajat, a tésztát, majd amikor pirulni kezd, belerakjuk a hagymát. Amikor a tészta is piros és a hagyma is megdinsztelődött, hozzáadjuk a burgonyát.

2. lépés

Jól átforgatva a zsíron néhány percig kevergetjük, hozzáadjuk a fűszereket és a víz egy részét. Kislángon főzzük tovább, néha a fedőről visszaöntjük a vízgőzt. Amikor félpuhára főtt, eloltjuk alatta a lángot és hagyjuk a gőzben puhulni. Végül meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.

3. lépés

Slambuc, szilvasalátával elkészítés 3. lépés képe

A megmosott, magvától megtisztított szilvát vékony csíkokra vágjuk és ráöntjük a rumaromát, majd hozzáadjuk a fahéjat, végül összekeverjük. Hűtjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem