Feltöltve:

Simándl Marika néni bejglije

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

körte (kb. 12 dkg )

A diós bejglihez

mazsola5 dekagramm
darált háztartási keksz vagy édes morzsa7 dekagramm
víz0.5 dl
citrom reszelt héja és leve1 darab
méz2 evőkanál
kristálycukor30 dekagramm
darált dió40 dekagramm
narancs lereszelt héja1 darab

A tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor5 dekagramm
1 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
tojássárgája4 darab
tej (lehet kicsit kevesebb is, amennyivel simára össze tudjuk gyúrni a tésztát)1.5 dl

A mákos bejglihez

búzadara5 dekagramm
víz1 dl
méz2 evőkanál
kristálycukor25 dekagramm
mák ledarálva35 dekagramm
mazsola5 dekagramm
citrom reszelt héja és leve2 darab

Simándl Marika néni bejglije a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztát készítjük először el. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek hidegek a hozzávalók. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, belemorzsoljuk az élesztőt, ezt követi a Rama, porcukor, só, tojássárgája, majd kevés tejet hozzáadva szép, egyenletes tésztává gyúrjuk. Négy egyforma cipót formázunk belőlük és letakarjuk őket.

2. lépés

Fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a kétféle tölteléket.

3. lépés

Töltelék elkészítése: kb. 0,5 dl vizet cukorral felforralunk. Elkeverjük benne a mézet és a többi hozzávalót. A másikféle tölteléket is ugyanígy készíthetjük el.

4. lépés

Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első cipónkat. Beletöltjük az egyik töltelék felét, egyenletesen feltekerjük, megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, majd Ramával kikent, lisztezett tepsibe (esetleg sütőpapírra) helyezzük, előmelegített sütőben sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem