Hámozzuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágjuk apróra. Mossuk meg a paradicsomokat, paprikát és vágjuk kockákra.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagyméretű serpenyőben és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a felvágott zöldségeket és süssük tovább. Ízesítsük sóval, borssal, mexikói fűszerkeverékkel és adjuk hozzá a barnacukrot is. Majd forraljuk fel.
Szűrjük le a csicseriborsó levét és öntsük a serpenyőbe. További 20 percen keresztül alacsony lángon főzzük lefedve. Időnként kevergessük meg! Mossuk meg a bébispenót leveleket és adjuk hozzá a szószhoz.
Készítsünk 4 mélyedést a szószban és üssük bele a tojásokat. Óvatosan keverjük össze a tojásfehérjét a mártással, a tojássárgája nem sérülhet. Fedjük le és hagyjuk állni 5 percig, majd és tálaljuk azonnal.