Shakshuka, az izraeli lecsó
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • Fokhagyma - 2 gerezd
  • sárga kaliforniai paprika - 1 darab
  • sárga paradicsom - 700 gramm
  • olívaolaj - 1 teáskanál
  • mexikói fűszerkeverék - 2 teáskanál
  • Só - 1 csipetnyi
  • Bors - 1 csipetnyi
  • barnacukor - 1 teáskanál
  • konzerv csicseriborsó - 250 gramm
  • bébispenót - 100 gramm
  • Tojás - 4 darab
  • vadrizs vagy baguette (opcionális) - 1 adag

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágjuk apróra. Mossuk meg a paradicsomokat, paprikát és vágjuk kockákra.
  2. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagyméretű serpenyőben és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a felvágott zöldségeket és süssük tovább. Ízesítsük sóval, borssal, mexikói fűszerkeverékkel és adjuk hozzá a barnacukrot is. Majd forraljuk fel.
  3. Szűrjük le a csicseriborsó levét és öntsük a serpenyőbe. További 20 percen keresztül alacsony lángon főzzük lefedve. Időnként kevergessük meg! Mossuk meg a bébispenót leveleket és adjuk hozzá a szószhoz.
  4. Készítsünk 4 mélyedést a szószban és üssük bele a tojásokat. Óvatosan keverjük össze a tojásfehérjét a mártással, a tojássárgája nem sérülhet. Fedjük le és hagyjuk állni 5 percig, majd és tálaljuk azonnal.
  5. Séf tipp: Tálalhatjuk vadrizzsel vagy baguettel.

Sütéshez