Sertéstarja barnasörben pácolva
Sertéstarja barnasörben pácolva
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sertéstarja - 800 gramm
  • barnasör - 330 milliliter
  • Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás - 1 csomag
  • Globus Csípős Ketchup - 100 milliliter
  • babérlevél - 3 darab
  • szegfűbors - 4 szem
  • barna cukor - darab
  • szegfűszeg - 3 darab
  • fahéj rúd - 1 darab
  • koriander mag - darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • Rama Classic - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk a tarját 2 cm-es szeletekre. Ha túl nagyok lennének a szeletek, vágjuk őket félbe.
  2. Egy lábosban forró margarinon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a fűszereket a Knorr-fűszerkeverék nélkül és pirítsuk kicsit. Végül adjuk hozzá a barnacukrot is.
  3. Amikor a cukor karamellizálódott, adjuk hozzá sört és a Knorr-fűszerkeveréket.
  4. Forraljuk, míg jó ragacsos nem lesz a pácunk. Ezután adjuk hozzá a ketchupot és főzzük még 1-2 percig. Majd húzzuk le a tűzről, hagyjuk hűlni.
  5. Ha kihűlt, kanalazzuk a húsra. Tegyük legalább 12 órára a hűtőbe.
  6. Majd süssük alumínium tálcán a grillen kb. 20 percig közepes hőfokon. Időnként fordítsuk meg és kenegessük a páccal.