Feltöltve:

Sertéstarja barnasörben pácolva

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

sertéstarja800 gramm
barnasör330 milliliter
Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás1 csomag
Globus Csípős Ketchup100 milliliter
babérlevél3 darab
szegfűbors4 szem
barna cukor
szegfűszeg3 darab
fahéj rúd1 darab
koriander mag
lilahagyma1 darab
fokhagyma gerezd3 darab
Rama Classic2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Vágjuk a tarját 2 cm-es szeletekre. Ha túl nagyok lennének a szeletek, vágjuk őket félbe.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Egy lábosban forró margarinon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a fűszereket a Knorr-fűszerkeverék nélkül és pirítsuk kicsit. Végül adjuk hozzá a barnacukrot is.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Amikor a cukor karamellizálódott, adjuk hozzá sört és a Knorr-fűszerkeveréket.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Forraljuk, míg jó ragacsos nem lesz a pácunk. Ezután adjuk hozzá a ketchupot és főzzük még 1-2 percig. Majd húzzuk le a tűzről, hagyjuk hűlni.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Ha kihűlt, kanalazzuk a húsra. Tegyük legalább 12 órára a hűtőbe.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Majd süssük alumínium tálcán a grillen kb. 20 percig közepes hőfokon. Időnként fordítsuk meg és kenegessük a páccal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek