tejföl | 2 evőkanál |
---|---|
paradicsom | 1 darab |
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 80 milliliter |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
lencse | 300 gramm |
szűzpecsenye | 1 darab |
szárított gomba keverék | 25 gramm |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 evőkanál |
Sertésszűz vadgombás lencsével a Főételek kategóriában
Áztassuk be a szárított gombát langyos vízbe.
Tisztítsuk meg a szűzpecsenyét ha szükséges. Keverjük össze a fűszerkeveréket az olajjal és kenjük be vele a szűzpecsenyét. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.
Vágjuk apróra a megpucolt vöröshagymát. A sárgarépát hámozzuk meg és vágjuk kockára. Egy lábosban forrósítsunk föl 2 evőkanál olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát és a sárgarépát együtt.
A lencsét jól mossuk meg, majd adjuk a hagymás alaphoz. Öntsük fel forró vízzel, hogy pár centire lepje el a lencsét. Adjuk hozzá a 2 db leveskockát is. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és főzzük kb. 45 percet. Ha szükséges, közben öntsünk hozzá forró vizet.
Közben a paradicsom csúcsát vágjuk be, majd dobjuk fél percre forró vízbe. Ezután hűtsük ki, majd hámozzuk meg. Vágjuk negyedekbe, vegyük ki a magját és a húst kockázzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg és nyomjuk szét. Adjuk őket a lencséhez.
A 45 perc letelte után öntsük a lencséhez a gombát és főzzük további kb. 15 percet míg megpuhul a lencse.
A végén vegyünk ki egy merőkanállal a lencséből és keverjük el a tejföllel. Ezt öntsük vissza a lencséhez, egyszer forraljuk föl még és vegyük le a tűzről. (Szezonban szórjuk meg friss petrezselyem zölddel is.)
A főzés vége előtt kb. 20 perccel melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és süssük körbe a szűzpecsenyét 3-4 perc alatt. Majd tegyük egy hőálló tálba és tegyük be a sütőbe mérettől függően 8-14 percre. Vigyázzunk, ne süssük túl, a szűzpecsenye nagyon száraz hús. Ha kész vegyük ki a sütőből, tegyük egy tányérra, vagy rácsra és pihentessük 3-4 percig. Szeleteljük föl szép szeletekre és tálaljuk a lencsével.