Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal
Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • burgonya - 400 gramm
  • vörösbor - 100 milliliter
  • só - 1 teáskanál
  • spenót - 300 gramm
  • napraforgóolaj - 200 milliliter
  • barnacukor - 50 gramm
  • rókagomba - 30 gramm
  • sertés szűzpecsenye - 1 darab
  • vargánya gomba - 100 gramm
  • balzsamecetkrém - 2 evőkanál
  • őrölt fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a húst a hártyáktól. Vágjuk ketté hosszában a húst, de ne vágjuk át teljesen. Nyissuk ki mint egy könyvet. Takarjuk be fóliával és klopfoljuk óvatosan nagy, vékony téglalappá.
  2. Forró olajon pirítsuk meg a felaprított gombát, majd adjuk hozzá a megtisztított spenótot és pirítsuk még egy percig. A spenót meg kell, hogy őrizze a szép zöld színét. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát és keverjük össze a tölteléket.
  3. A húst szórjuk be Knorr Grill fűszerkeverékkel és terítsük ki egy fóliára. A hús tetején kenjük szét a tölteléket és a fólia segítségével szorosan tekerjük össze. Ezután a húst tekerjük alufóliába, a végeit szaloncukor-szerűen csavarjuk be. Tegyük egy hőálló tálba, öntsünk alá egy kevés vizet és süssük 160 °C fokon 30 percig. Ezután vegyük ki a húst, szedjük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe és óvatosan süssük aranybarnára.
  4. Hámozzuk meg a burgonyát és vájjunk ki golyókat belőle. A burgonyagolyókat süssük meg forró olajon. Mikor aranybarnára sültek, tegyük papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott petrezselymet, őrölt fűszerpaprikát és sót. Tegyük bele a még forró burgonyagolyókat és alaposan forgassuk össze, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a őket.
  5. Egy lábosba öntsük bele a cukrot. Melegítsük, míg karamelt nem kapunk. Ezután öntsük bele a bort és 50 ml vizet. Párologtassuk el a lé 1/3-át, adjuk hozzá a balzsamecet krémet és főzzük még pár percig, míg a szósz besűrűsödik.
  6. A húsról vágjuk le a végeit, hogy egyenes legyen. Ezután az első szeletet vágjuk le ferdén, a másodikat pedig egyenesen. Így a ferde oldalukkal felfele álló tornyocskákat kapunk.
  7. Egy tányérra készítsünk a szószból pöttyöket: a legnagyobtól kezdve a legkisebbig. A tányér közepére helyezzük a hústornyokat, egyiket a másik után. Szórjuk körbe burgonyagolyókkal.