Feltöltve:

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal

timer 100
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

zsemlemorzsa2 evőkanál
petrezselyemzöld1 csokor
burgonya400 gramm
vörösbor100 milliliter
1 teáskanál
spenót300 gramm
napraforgóolaj200 milliliter
barnacukor50 gramm
rókagomba30 gramm
sertés szűzpecsenye1 darab
vargánya gomba100 gramm
balzsamecetkrém2 evőkanál
őrölt fűszerpaprika1 teáskanál
Knorr Grill Fűszerkeverék1 csomag

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal elkészítés 1. lépés képe

Tisztítsuk meg a húst a hártyáktól. Vágjuk ketté hosszában a húst, de ne vágjuk át teljesen. Nyissuk ki mint egy könyvet. Takarjuk be fóliával és klopfoljuk óvatosan nagy, vékony téglalappá.

2. lépés

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal elkészítés 2. lépés képe

Forró olajon pirítsuk meg a felaprított gombát, majd adjuk hozzá a megtisztított spenótot és pirítsuk még egy percig. A spenót meg kell, hogy őrizze a szép zöld színét. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát és keverjük össze a tölteléket.

3. lépés

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal elkészítés 3. lépés képe

A húst szórjuk be Knorr Grill fűszerkeverékkel és terítsük ki egy fóliára. A hús tetején kenjük szét a tölteléket és a fólia segítségével szorosan tekerjük össze. Ezután a húst tekerjük alufóliába, a végeit szaloncukor-szerűen csavarjuk be. Tegyük egy hőálló tálba, öntsünk alá egy kevés vizet és süssük 160 °C fokon 30 percig. Ezután vegyük ki a húst, szedjük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe és óvatosan süssük aranybarnára.

4. lépés

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal elkészítés 4. lépés képe

Hámozzuk meg a burgonyát és vájjunk ki golyókat belőle.
A burgonyagolyókat süssük meg forró olajon. Mikor aranybarnára sültek, tegyük papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott petrezselymet, őrölt fűszerpaprikát és sót. Tegyük bele a még forró burgonyagolyókat és alaposan forgassuk össze, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a őket.

5. lépés

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal elkészítés 5. lépés képe

Egy lábosba öntsük bele a cukrot. Melegítsük, míg karamelt nem kapunk. Ezután öntsük bele a bort és 50 ml vizet. Párologtassuk el a lé 1/3-át, adjuk hozzá a balzsamecet krémet és főzzük még pár percig, míg a szósz besűrűsödik.

6. lépés

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal elkészítés 6. lépés képe

A húsról vágjuk le a végeit, hogy egyenes legyen. Ezután az első szeletet vágjuk le ferdén, a másodikat pedig egyenesen. Így a ferde oldalukkal felfele álló tornyocskákat kapunk.

7. lépés

Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal elkészítés 7. lépés képe

Egy tányérra készítsünk a szószból pöttyöket: a legnagyobtól kezdve a legkisebbig. A tányér közepére helyezzük a hústornyokat, egyiket a másik után. Szórjuk körbe burgonyagolyókkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem