zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
---|---|
petrezselyemzöld | 1 csokor |
burgonya | 400 gramm |
vörösbor | 100 milliliter |
só | 1 teáskanál |
spenót | 300 gramm |
napraforgóolaj | 200 milliliter |
barnacukor | 50 gramm |
rókagomba | 30 gramm |
sertés szűzpecsenye | 1 darab |
vargánya gomba | 100 gramm |
balzsamecetkrém | 2 evőkanál |
őrölt fűszerpaprika | 1 teáskanál |
Knorr Grill Fűszerkeverék | 1 csomag |
Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagolyókkal a Főételek kategóriában
Tisztítsuk meg a húst a hártyáktól. Vágjuk ketté hosszában a húst, de ne vágjuk át teljesen. Nyissuk ki mint egy könyvet. Takarjuk be fóliával és klopfoljuk óvatosan nagy, vékony téglalappá.
Forró olajon pirítsuk meg a felaprított gombát, majd adjuk hozzá a megtisztított spenótot és pirítsuk még egy percig. A spenót meg kell, hogy őrizze a szép zöld színét. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát és keverjük össze a tölteléket.
A húst szórjuk be Knorr Grill fűszerkeverékkel és terítsük ki egy fóliára. A hús tetején kenjük szét a tölteléket és a fólia segítségével szorosan tekerjük össze. Ezután a húst tekerjük alufóliába, a végeit szaloncukor-szerűen csavarjuk be. Tegyük egy hőálló tálba, öntsünk alá egy kevés vizet és süssük 160 °C fokon 30 percig. Ezután vegyük ki a húst, szedjük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe és óvatosan süssük aranybarnára.
Hámozzuk meg a burgonyát és vájjunk ki golyókat belőle.
A burgonyagolyókat süssük meg forró olajon. Mikor aranybarnára sültek, tegyük papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott petrezselymet, őrölt fűszerpaprikát és sót. Tegyük bele a még forró burgonyagolyókat és alaposan forgassuk össze, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a őket.
Egy lábosba öntsük bele a cukrot. Melegítsük, míg karamelt nem kapunk. Ezután öntsük bele a bort és 50 ml vizet. Párologtassuk el a lé 1/3-át, adjuk hozzá a balzsamecet krémet és főzzük még pár percig, míg a szósz besűrűsödik.