Sertésszelet gombás sajtszósszal
Sertésszelet gombás sajtszósszal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • csiperke gomba - 35 dekagramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • fussili tészta - 30 dekagramm
  • sertéscomb - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zöldségeket előkészítjük: a tisztított hagymát apróra vágjuk, a pucolt fokhagymát a kés élével megroppantjuk, majd szintén apróra vágjuk. A gombát megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük.
  2. A sertéscombot megmossuk, leszárítjuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd az olaj és margarin keverékén a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Kivesszük a húst a serpenyőből, félretesszük.
  3. A maradék zsiradékra dobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Megillatosítjuk rajta a fokhagymát, majd visszatesszük a szeleteket, és 1 dl vizet aláöntve, lefedve pároljuk 20 percig. Végül hozzáadjuk a gombát, majd a hideg tejjel elkevert Knorr Sajtszósz alapot hozzáöntve, kevergetve 4-5 perc alatt készre főzzük.
  4. A tésztát lobogó, sós vízben a tasakon megadott idő alatt al dentére (fogkeményre) főzzük, majd leszűrjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva a hús mellé kínáljuk.