Sertéssült vadász módra
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • sárgarépa - 3 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 darab
  • olaj - 6 evőkanál
  • szárított gomba - 4 dekagramm
  • zeller - 0.5 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 10 gramm
  • borecet - 4 evőkanál
  • zöldségleves - 0.5 liter
  • mustár - 4 evőkanál
  • borókabogyó - 5 darab
  • sertés tarja - 80 dekagramm
  • teljes kiőrlésű kenyér szelet - 3 darab

Elkészítés:

  1. Készítsük el a zöldséges pácot. Pucoljuk meg a zöldségeket és reszeljük le egy nagylyukú reszelőn. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze egy kés lapjával.
  2. A boróka bogyókat törjük szét nagyobb darabokra egy mozsárban, majd keverjük össze a zöldségekkel, a mustárral, ecettel és olajjal.
  3. Mossuk meg a húst, töröljük szárazra, majd szórjuk meg a Sertéssült fűszerkeverékkel és takarjuk be a zöldséges páccal. Hagyjuk pihenni hűtőben 24 órán keresztül.
  4. A húst a páccal együtt süssük át egy serpenyőben olajon.
  5. A páccal együtt tegyük át a pirított húst egy edénybe, rakjuk bele a szárított gombát és öntsük fel a zöldséglevessel. Pároljuk fedő alatt kb. 100 percig 140 fokon, időről időre megforgatva a húst. Ha a hús megpuhult,vegyük ki a tálból és hagyjuk pihenni egy tányéron egy pár percig.
  6. A szószhoz adjuk hozzá a darabokra szaggatott kenyeret és egy botmixerrel turmixoljuk össze. A húst szeleteljük fel. Tálaljuk burgonyapürével és a vadas mártással.