KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
- 10 gramm
borecet
- 4 evőkanál
zöldségleves
- 0.5 liter
mustár
- 4 evőkanál
borókabogyó
- 5 darab
sertés tarja
- 80 dekagramm
teljes kiőrlésű kenyér szelet
- 3 darab
Elkészítés:
Készítsük el a zöldséges pácot. Pucoljuk meg a zöldségeket és reszeljük le egy nagylyukú reszelőn. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze egy kés lapjával.
A boróka bogyókat törjük szét nagyobb darabokra egy mozsárban, majd keverjük össze a zöldségekkel, a mustárral, ecettel és olajjal.
Mossuk meg a húst, töröljük szárazra, majd szórjuk meg a Sertéssült fűszerkeverékkel és takarjuk be a zöldséges páccal. Hagyjuk pihenni hűtőben 24 órán keresztül.
A húst a páccal együtt süssük át egy serpenyőben olajon.
A páccal együtt tegyük át a pirított húst egy edénybe, rakjuk bele a szárított gombát és öntsük fel a zöldséglevessel. Pároljuk fedő alatt kb. 100 percig 140 fokon, időről időre megforgatva a húst. Ha a hús megpuhult,vegyük ki a tálból és hagyjuk pihenni egy tányéron egy pár percig.
A szószhoz adjuk hozzá a darabokra szaggatott kenyeret és egy botmixerrel turmixoljuk össze. A húst szeleteljük fel. Tálaljuk burgonyapürével és a vadas mártással.