Sertésragu leves
Sertésragu leves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • sárgarépa - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • zöldbab - 6 dekagramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Erőleveskocka - 2 darab
  • gomba - 5 dekagramm
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • zöldborsó - 6 dekagramm
  • sertés comb - 35 dekagramm
  • petrezselyemgyökér - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megmosott sertéshúst vágjuk kb. 1 cm-es kockákra (a leggyorsabban úgy tudjuk, ha először szeleteket vágunk, majd azokból kockákat). Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, pirítsuk meg rajta az aprított vöröshagymát, tegyük rá a húst és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk (óvatosan, mert a leveskocka is tartalmaz sót), borsozzuk.
  2. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk majdnem puhára.
  3. Közben a répát, gyökeret (esetleg egy kis zellert is, ha van otthon és szeretjük) pucoljuk meg. Ha friss borsóval, babbal dolgozunk, azokat is pucoljuk, a babot vágjuk kb. 2,5 cm-es darabokra. A répát és a gyökeret vágjuk egyforma hasábokra.
  4. Dobjuk az összes zöldséget a húsra, és kevergessük kb. 2 percig. Öntsük fel 1.5 l vízzel, forraljuk fel és dobjuk bele az erőleves kockákat.
  5. Ha majdnem megfőtt a zöldség is, a lisztet keverjük simára a tejszínnel, tegyünk hozzá keveset a forró levesből, majd az egészet öntsük vissza a lábosba folyamatos kevergetés mellett. Még 5 percig főzzük az ételt. Szórjuk bele a majorannát, esetleg friss, aprított petrezselyemlevelet.
  6. Tálaláskor kínáljunk hozzá a citrom levét.