Feltöltve:

Sertésragu leves

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd2 darab
sárgarépa5 dekagramm
vöröshagyma1 darab
olaj2 evőkanál
zöldbab6 dekagramm
liszt1 evőkanál
Knorr Erőleveskocka2 darab
gomba5 dekagramm
Főzőtejszín1 dl
zöldborsó6 dekagramm
sertés comb35 dekagramm
petrezselyemgyökér5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A megmosott sertéshúst vágjuk kb. 1 cm-es kockákra (a leggyorsabban úgy tudjuk, ha először szeleteket vágunk, majd azokból kockákat). Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, pirítsuk meg rajta az aprított vöröshagymát, tegyük rá a húst és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk (óvatosan, mert a leveskocka is tartalmaz sót), borsozzuk.

2. lépés

Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk majdnem puhára.

3. lépés

Közben a répát, gyökeret (esetleg egy kis zellert is, ha van otthon és szeretjük) pucoljuk meg. Ha friss borsóval, babbal dolgozunk, azokat is pucoljuk, a babot vágjuk kb. 2,5 cm-es darabokra. A répát és a gyökeret vágjuk egyforma hasábokra.

4. lépés

Dobjuk az összes zöldséget a húsra, és kevergessük kb. 2 percig. Öntsük fel 1.5 l vízzel, forraljuk fel és dobjuk bele az erőleves kockákat.

5. lépés

Ha majdnem megfőtt a zöldség is, a lisztet keverjük simára a tejszínnel, tegyünk hozzá keveset a forró levesből, majd az egészet öntsük vissza a lábosba folyamatos kevergetés mellett. Még 5 percig főzzük az ételt. Szórjuk bele a majorannát, esetleg friss, aprított petrezselyemlevelet.

6. lépés

Tálaláskor kínáljunk hozzá a citrom levét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem