fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
sárgarépa | 5 dekagramm |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
zöldbab | 6 dekagramm |
liszt | 1 evőkanál |
Knorr Erőleveskocka | 2 darab |
gomba | 5 dekagramm |
Főzőtejszín | 1 dl |
zöldborsó | 6 dekagramm |
sertés comb | 35 dekagramm |
petrezselyemgyökér | 5 dekagramm |
Sertésragu leves a Levesek kategóriában
A megmosott sertéshúst vágjuk kb. 1 cm-es kockákra (a leggyorsabban úgy tudjuk, ha először szeleteket vágunk, majd azokból kockákat). Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, pirítsuk meg rajta az aprított vöröshagymát, tegyük rá a húst és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk (óvatosan, mert a leveskocka is tartalmaz sót), borsozzuk.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk majdnem puhára.
Közben a répát, gyökeret (esetleg egy kis zellert is, ha van otthon és szeretjük) pucoljuk meg. Ha friss borsóval, babbal dolgozunk, azokat is pucoljuk, a babot vágjuk kb. 2,5 cm-es darabokra. A répát és a gyökeret vágjuk egyforma hasábokra.
Dobjuk az összes zöldséget a húsra, és kevergessük kb. 2 percig. Öntsük fel 1.5 l vízzel, forraljuk fel és dobjuk bele az erőleves kockákat.
Ha majdnem megfőtt a zöldség is, a lisztet keverjük simára a tejszínnel, tegyünk hozzá keveset a forró levesből, majd az egészet öntsük vissza a lábosba folyamatos kevergetés mellett. Még 5 percig főzzük az ételt. Szórjuk bele a majorannát, esetleg friss, aprított petrezselyemlevelet.
Tálaláskor kínáljunk hozzá a citrom levét.