vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
füstölt szalonna | 10 dekagramm |
burgonya | 80 dekagramm |
Knorr Pörköltízesítő kocka | 4 darab |
aprított fokhagyma gerezd | 1 darab |
napraforgó olaj | 5 evőkanál |
zöldpaprika | 1 darab |
pirospaprika | 1 teáskanál |
érett paradicsom | 1 darab |
sertéscomb | 50 dekagramm |
aprított zeller zöld | 3 darab |
Sertéspörkölt szalonnás burgonyával a Főételek kategóriában
A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük. Langyosra hűtjük és meghámozzuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, majd az apróra vágott zeller zöldet. A szár rész vastagabb részeit is nyugodtan használjuk el, ugyanúgy apróra vágva.
Lazán beleforgatjuk a karikára vágott burgonyát úgy,hogy ne törjön össze.
A maradék olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, megszórjuk kevés paprikával, feldarabolt paradicsommal és zöldpaprikával, majd beletesszük a kockára vágott húst.
Picit sózzuk majd felöntjük kb 3 dl vízzel és hozzáadjuk a KNORR Pörköltízesítő kockákat. Vízzel folyamatosan felöntve addig pároljuk a húst amíg puha nem lesz.
Tálaláskor a zelleres burgonyát serpenyőben átmelegítjük és a pörkölttel tálaljuk.
Ecetes almapaprikát, vegyes savanyúságot kínálhatunk hozzá.