Sertéspörkölt
Sertéspörkölt
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sertéslapocka - 50 dekagramm
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 2 darab
  • 10 dkg hagyma - 2 darab
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Pirospaprika - 1 teáskanál
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • babérlevél - 1 darab
  • zöldpaprika - 1 darab
  • Paradicsom - 1 darab
  • Olaj - 2 evőkanál
  • só, bors - darab

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg forró olajon. Közben vágjuk kisebb kockákra a húst.
  2. Ha megpirult a hagyma, dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, adjuk hozzá a húst, pirítsuk fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a pörköltízesítő kockákat és egy kiskanál pirospaprikát. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Jól keverjük át, pároljuk saját levében.
  4. Lassú tűzön lefedve pároljuk készre. Időnként keverjük meg a húst és adjunk hozzá egy kevés vizet, ha szükséges. Eközben készítsük el a nokedlit, szokás szerint. Kóstolás után, szükség szerint, utóízesítsünk kevés Delikáttal, vagy sóval, borssal.