Sertéspörkölt a Főételek kategóriában
A sertéshúst 2x2 centiméteres kockákra vágjuk. Megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük. A paradicsomot megmossuk és cikkekre vágjuk.
A margarint felforrósítjuk egy lábasba, beletesszük a hagymát és aranysárgára pirítjuk, meghintjük a fűszerpaprikával, megkeverjük, kicsit pirítjuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, zöldpaprikát, paradicsomot és elkeverjük.
Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és a borssal.
Pár percig keverjük, és felöntjük egy kevés vízzel, hogy ellepje, majd körülbelül 2 óra alatt puhára főzzük. Időnként kevergetjük. Ha szükséges a vizet pótoljuk.