Sertéslapocka vele sült zöldségekkel
Sertéslapocka vele sült zöldségekkel
  • timer85 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 6 darab
  • bors - teáskanál
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 6 darab
  • liszt - 3 evőkanál
  • só - 2 teáskanál
  • Knorr Flekken Villámpác - 3 teáskanál
  • újkrumpli - 1 kilogramm
  • sertés lapocka - 60 dekagramm
  • színes paprika - 2 darab

Elkészítés:

  1. Krumplit megtisztítjuk, felkarikázzuk. A hagymát, paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát felkockázzuk, a fokhagyma gerezdeket pedig félbe vágjuk.. Tepsibe tesszük őket és sóval, borssal jól összekeverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerkeverékkel, megforgatjuk benne a hússzeleteket és olajban hirtelen kisütjük mindkét oldalát. (1-1 perc)
  3. A félig megsütött hússzeleteket a zöldségekre halmozzuk, ráöntjük a 2 dl vizet és 180 fokos sütőben, fedő alatt 1 órát pároljuk.
  4. Fedő vagy fólia nélkül még 15 perc alatt rápirítunk a húsra.