Sertésköröm kínai módra
Sertésköröm kínai módra
  • timer105 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 2 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • Knorr Erőleveskocka - 2 darab
  • friss gyömbér - 50 gramm
  • koriander zöld - 1 csokor
  • sötét szójaszósz - 4 evőkanál
  • fehérbor - 100 milliliter
  • almalé - 1 liter
  • újhagyma - 4 darab
  • piros chili paprika - 1 darab
  • sertésköröm - 1500 gramm
  • almaecet - 2 evőkanál
  • kínai kel - 1 darab
  • csillagánizs - 3 darab
  • kínai ötfűszer keverék - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Egy vastag aljú lábosban melegítsük föl olajat, majd pirítsuk meg rajta a sertéskörmöket minden oldalukon.
  2. Közben pucoljuk meg a gyömbért és kb a felét vágjuk szeletekre, a másik felét pedig reszeljük le és dobjuk a körmökre. Pucoljuk meg a fokhagyma gerezdeket is, majd nyomjuk szét és vágjuk nagyobb darabokra, majd szintén dobjuk a körmökre. Pirítsuk együtt őket pár percig.
  3. Ezután öntsük föl az almalével, forraljuk föl, majd adjuk hozzá az ecetet, a bort, a szójaszószt és a cukrot. Adjuk hozzá a Knorr kockákat és a fűszereket is. A folyadék lepje el a körmöket, ha szükséges, pótoljuk egy kis vízzel. Forraljuk föl újra,borsozzuk meg, majd kis lángon, kb. 90 perc alatt főzzük puhára.
  4. Tálalás előtt forró vízben 1-2 perc alatt főzzük meg a kínai kelt. Vágjuk vékony karikákra a chilit, a koriander leveleket tépkedjük le. Vágjuk csíkokra a zöldhagymát. Tálaljuk az ételt hosszú kínai tésztával, vagy pedig rizstésztával és a kínai kellel. Ízesítsük és díszítsük az ételt a korianderzölddel, az újhagymával és a chilivel.