Sertéskaraj tormakrémmel
Sertéskaraj tormakrémmel
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 200 gramm
  • reszelt torma - 200 gramm
  • méz - 2 evőkanál
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • sertés karaj - 400 gramm
  • Globus Majonéz - 3 evőkanál
  • főtt tojás - 2 darab
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a karajt, majd szórjuk meg a húst a Knorr Sertéssült fűszerkeverékkel és tegyük félre minimum 30 percre.
  2. Ezután egy serpenyőben felforrósított olajon pirítsuk meg a hús minden oldalát, majd süssük 200 °C fokos sütőben 15 percig (amíg a hús szép rózsaszínű nem lesz). Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  3. Aprítsuk fel a tojásokat. A tormát nyomkodjuk ki egy szűrőn, hogy megszabaduljunk a felesleges levétől. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a Rama margarint, mézet, Globus majonézt és tojást. Turmixoljuk alaposan össze. Így tormás krémet kapunk.
  4. Vágjunk bele a húsba fél centire a szélétől, de ne vágjuk végig a szeletet. Ezután még fél centire vágjuk végig a szeletet. Így pár centis szeleteket kapunk, bevágással a közepén.
  5. A bevágásokba tegyünk a tormakrémből. Friss zöldségekkel, salátával tálalhatjuk.