Sertéskaraj mexikói pácban, korianderes, kukoricás pirított rizzsel
Sertéskaraj mexikói pácban, korianderes, kukoricás pirított rizzsel
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • olaj - 1 dl
  • olíva olaj - 1 evőkanál
  • rizs - 300 gramm
  • sertéskaraj - 800 gramm
  • római kömény - 1 teáskanál
  • koriander zöld - 1 csokor
  • kukorica konzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. Keverjük el a fűszerkeveréket 1 dl olajjal és kenjük be vele az enyhén kiklopfolt karajszeleteket. Tegyük félre a hűtőbe 20-30 percre.
  2. Mossuk meg a rizst, majd egy Knorr tyúkhúsleves kockát tartalmazó vízben főzzük meg. Ha kész, hagyjuk lefedve.
  3. Süssük ki a karajszeleteket a saját pácolajukban néhány perc alatt egy serpenyőben.
  4. Míg pihentetjük a húst, pirítsuk meg a rizst. Egy serpenyőben forrósítsunk föl olíva olajat. Azon pirítsuk meg pár másodperc alatt a római köményt, majd adjuk hozzá a rizst. Pirítsuk tovább, majd 2-3 perc múlva adjuk hozzá a lemosott és lecsöpögtetett kukoricát is. A végén adjuk hozzá az apróra vágott koriandert is. Tálaljuk a húst a rizzsel és a kedvenc mártogatósunkkal vagy salsánkkal.