Sertéskaraj aszalt szilvával
Sertéskaraj aszalt szilvával
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • aszalt szilva - 200 gramm
  • sertés karaj - 600 gramm
  • brandy - 100 milliliter
  • friss kakukkfű - 1 evőkanál
  • friss oregánó - 1 evőkanál
  • friss rozmaring - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk 4 darabra a karajt. Vágjuk finomra a zöldfűszereket. Oldjuk fel a Knorr-kockát 2 és fél dl vízben.
  2. Forgassuk meg a húsdarabokat a zöldfűszerekben. Pirítsuk meg 1 ek olíva olajban 2-3 percig minden oldalán. Adjuk hozzá az aszalt szilvát, öntsük hozzá a brandyt és gyújtsuk meg. Hagyjuk a lángot elégni.
  3. Adjuk hozzá az alaplevet. Fedjük le és pároljuk 15 percig. Tálaljuk párolt rizzsel.