Sertéskaraj aszalt gyümölcsökkel töltve
Sertéskaraj aszalt gyümölcsökkel töltve
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • aszalt szilva - 15 dekagramm
  • sertés karaj - 1 kilogramm
  • aszalt sárgabarack - 15 dekagramm
  • fehér desszertbor - 0.5 darab

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a húst, szárítsuk meg és dörzsöljük be sóval és borssal.
  2. Vékony késsel vágjunk a húsba hosszú vágásokat és töltsük meg azokat szárított gyümölcsökkel.
  3. A húst alaposan kenjük be olajjal. Ezután tegyük hőálló tálba, szórjuk meg margarindarabkákkal és csepegtessük meg langyos vízzel.
  4. Süssük kb. 1 órát 180 fokon. Gyakran locsoljuk meg a húst a sütés közben képződő lével. A sütés vége felé öntsük bele a bort. Ha készre sült, tálalhatjuk.