Feltöltve:

Sertéshúsleves zöldséges húsos párnácskákkal

timer 140
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
paradicsom1 darab
sárgarépa1 darab
vöröshagyma1 evőkanál
tojás1 darab
fokhagymagerezd2 darab
burgonya2 darab
liszt6 evőkanál
paprika1 darab
zeller1 darab
sertés tarja2 szelet
karalábé1 darab
petrezselyemgyökér1 darab
sertés húsos csont50 dekagramm
főtt sárgarépa2 darab
főtt fokhagymagerezd2 darab
főtt tarjaszelet1 szelet
főtt petrezselyemgyökér1 darab
főtt zeller1 darab

Elkészítés

1. lépés

Feltesszük egy fazékba a leves vizet, és amíg felforr, előkészítjük a húst, és a zöldségeket.
A húst beáztatjuk, a zöldségeket megpucoljuk, és hideg vízbe tesszük.
Amikor forr a víz, beletesszük a húsos csontot, és a húst, és közepes tűzön elkezdjük főzni. Főzés közben figyeljük rá, hogy a habot szedjük le róla folyamatosan, mert zavaros lesz a levesünk. Amikor már nem habzik, tegyük bele az előkészített feldarabolt zöldségféléket, és hagyjuk felforrni. Ekkor ismét szedjük le a habját, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele az ételízesítőt. Kis lángon csak éppen pezsegve hagyjuk készre főni.

2. lépés

Sertéshúsleves zöldséges húsos párnácskákkal elkészítés 2. lépés képe

Amíg fő a leves, addig hámozzuk meg a párnácskákhoz való burgonyát, főzzük meg, és burgonya törővel törjük át. Adjuk hozzá a margarint, lisztet,1/2 tojást, sót borsot, és jól gyúrjuk össze, Nyújtsuk ki a tésztát, és pogácsa szaggatóval kerek formákat szúrjunk ki belőle.

3. lépés

Sertéshúsleves zöldséges húsos párnácskákkal elkészítés 3. lépés képe

Egy edénybe tegyünk fel vizet forrni (tegyünk bele sót, és egy evőkanál étolajat), ebbe fogjuk a párnácskákat megfőzni.
Készítsük el a tölteléket. A negyed szelet főtt húst, a főtt zöldségeket, az apróra vágott hagymát, a fél tojással tegyük bele egy turmixgépbe, és aprítsuk össze. Fűszerezzük sóval, borssal.
A kiszúrt tésztát kenjük meg tojással, és kávés kanállal kezdjük el megtölteni, úgy hogy az egyik felébe tegyünk tölteléket, a másik felét pedig hajtsuk rá, és jó nyomkodjuk le a széleit. A tojástól jól össze fog ragadni. Amikor forr a víz tegyük bele egyenként. Keverjük meg hogy össze ne ragadjanak. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor tésztaszűrőbe öntsük bele, és hideg vízzel öblítsük le.

4. lépés

A húslevesből külön tálra szedjük ki a zöld féleségeket, külön tálra a húst. A levét pedig szűrjük le.A párnácskákkal kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem