Sertéscomb szeletek gombamártással
Sertéscomb szeletek gombamártással
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 50 gramm
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • babérlevél - 1 darab
  • reszelt citromhéj - 1 teáskanál
  • friss petrezselyem zöld - 1 csokor
  • sertéscomb - 800 gramm
  • friss kakukkfű - 1 teáskanál
  • 20%-os tejszín - 250 milliliter
  • vegyes csiperke gomba - 200 gramm
  • vegyes szárított erdei gomba - 50 gramm
  • dijoni mustár - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A szárított gombákat áztassuk be kézmeleg vízbe. Vágjunk kisebb szeleteket a sertéscombból. Klopfoljuk ki őket finoman. Egy forró serpenyőben, kevés olajon süssük elő mindkét oldalát a szeleteknek. Közben sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre a húst.
  2. Ezután mossuk meg és szeleteljük fel a csiperkegombát. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húst elősütöttük, a megmaradt zsiradékon és egy kis margarin hozzáadásával pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Tegyük rá a babérlevelet.
  3. Közben a megpuhult szárított gombát vágjuk nagyobb darabokra és tegyük a hagymára. Adjuk hozzá a szeletekre vágott csiperkegombát is. Pirítsuk addig amíg a gomba kezdi elfőni a levét.
  4. Szűrjük le tiszta gézlapokon, vagy konyharuhán a gomba áztató levét. Adjunk kb. másfél dl-t belőle a gombához. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és a tyúkhúsleves alapot. Majd adjuk hozzá a tejszínt és a mustárt is. Adjuk hozzá az elősütött sertésszeleteket és forraljuk össze őket kb. 5 percig, míg a sertés is teljesen kész lesz.
  5. Adjuk hozzá az apróra vágott friss kakukkfű leveleket, a citromhéjat és finomra vágott petrezselyem zöldet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálaljuk rizzsel, vagy tésztával.