Rama Vajas Íz | 50 gramm |
---|---|
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
babérlevél | 1 darab |
reszelt citromhéj | 1 teáskanál |
friss petrezselyem zöld | 1 csokor |
sertéscomb | 800 gramm |
friss kakukkfű | 1 teáskanál |
20%-os tejszín | 250 milliliter |
vegyes csiperke gomba | 200 gramm |
vegyes szárított erdei gomba | 50 gramm |
dijoni mustár | 2 teáskanál |
Sertéscomb szeletek gombamártással a Főételek kategóriában
A szárított gombákat áztassuk be kézmeleg vízbe.
Vágjunk kisebb szeleteket a sertéscombból. Klopfoljuk ki őket finoman. Egy forró serpenyőben, kevés olajon süssük elő mindkét oldalát a szeleteknek. Közben sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre a húst.
Ezután mossuk meg és szeleteljük fel a csiperkegombát. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húst elősütöttük, a megmaradt zsiradékon és egy kis margarin hozzáadásával pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Tegyük rá a babérlevelet.
Közben a megpuhult szárított gombát vágjuk nagyobb darabokra és tegyük a hagymára. Adjuk hozzá a szeletekre vágott csiperkegombát is. Pirítsuk addig amíg a gomba kezdi elfőni a levét.
Szűrjük le tiszta gézlapokon, vagy konyharuhán a gomba áztató levét. Adjunk kb. másfél dl-t belőle a gombához. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és a tyúkhúsleves alapot.
Majd adjuk hozzá a tejszínt és a mustárt is. Adjuk hozzá az elősütött sertésszeleteket és forraljuk össze őket kb. 5 percig, míg a sertés is teljesen kész lesz.
Adjuk hozzá az apróra vágott friss kakukkfű leveleket, a citromhéjat és finomra vágott petrezselyem zöldet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Tálaljuk rizzsel, vagy tésztával.