Sertés szűzérmék, vadas káposztaraguval
Sertés szűzérmék, vadas káposztaraguval
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - 2 teáskanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • Kolozsvári szalonna - 15 dekagramm
  • kömény - darab
  • sertés szűzpecsenye - 30 kilogramm
  • brandy - 1 evőkanál
  • Globus Mustár - 2 teáskanál
  • Knorr Vadas alap - 1 csomag
  • fejes káposzta - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megmosott, csíkokra vágott káposztát a köménnyel ízesített sós vízben 10-15 perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük. A húst érméknek vágjuk, fűszerkeverékkel fűszerezzük és serpenyőben forró olajon megpirítjuk. Kivesszük, melegen tartjuk.
  2. Közben a felkockázott szalonnát a serpenyőben megpirítjuk. Felöntjük a 4 dl hideg vízzel és 1dl tejszínnel elkevert KNORR Vadas alappal és kevergetés mellett felforraljuk, 1 percig főzzük. A káposztát a vadas szószhoz adjuk, elkeverjük, a mustárral és a konyakkal tetszés szerint ízesítjük, majd kb. 2-3 perc alatt összeforraljuk. A káposztaragu tetejére tálaljuk a szűzérméket.