Sertés paprikás pirított hagymás-burgonyás galuskával
Sertés paprikás pirított hagymás-burgonyás galuskával
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • burgonya - 1 darab
  • liszt - 3 dekagramm
  • zöldpaprika - 4 darab
  • sertéslapocka - 60 dekagramm
  • pirospaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az olajon megpirítjuk a lereszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a pirospaprikát, azután beletesszük a kockára vágott húst. Lepörköljük, megsózzuk, majd 2 dl vízzel feleresztjük. Fedő alatt pároljuk. Ha megpuhult a hús , a tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük.
  2. Galuskát készítünk. A lisztet,tojást , pirított hagymát és a lereszelt burgonyát összekeverjük, és forrásban lévő, sós vízben galuska szaggattó segítségével kifőzzük.