Sertés gulyásleves
Sertés gulyásleves
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sertéscomb - 40 dekagramm
  • vöröshagyma - 2 darab
  • közepes burgonya - 2 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • fehérrépa - 2 darab
  • zeller - 10 dekagramm
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • só (3g) - 1 csapott mokkáskanál
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • őrölt bors - 2 csipetnyi
  • őrölt köménymag - 2 csipetnyi
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanálnyi felhevített olajon, közepes lángon, pirítsuk aranybarnára.
  2. Eközben mossuk meg a sertéscombot, és vágjuk kis kockákra. Adjuk hagymához, és nagy lángon addig kevergessük, amíg a húskockák minden oldala kifehéredik. Ízesítsük Delikáttal, fűszerezzük borssal, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával.
  3. Húzzuk félre a tűzről, szórjuk meg a fűszerpaprikával, keverjük el, öntsük fel egy kis vízzel, hogy majdnem ellepje a húst. Kb. 10 percenként kevergetve rövid lében pároljuk, míg a hús félig, háromnegyedig megpuhul.
  4. Ezalatt a burgonyát és a többi zöldséget hámozzuk, és vágjuk kis kockákra.
  5. Ha a hús már közepesen puha, adjuk hozzá a zöldségeket, a burgonya kivételével, pároljuk 2-3 percig, majd öntsük fel bő 1 liter hideg vízzel.
  6. 5-10 perc elteltével adjuk hozzá a kockázott burgonyát, kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítsük Delikáttal. További 10-15 perc alatt főzzük készre a levest.
  7. Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemlevéllel.