Serpenyős pizza
Serpenyős pizza
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • cukor - 1 teáskanál
  • búzaliszt - 30 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • élesztő - 2 dekagramm
  • étolaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Langyos vízben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk, és hagyjuk 1 órát kelni.
  2. Amikor megkelt 2 részre osztjuk, és cipókat formázunk. Egy tapadásmentes serpenyőt felteszünk melegedni. Nem kell bele semmilyen zsiradék. Az egyik cipót vékonyra kinyújtjuk és amikor már forró a serpenyő beletesszük. Nem kell piszkálni, mozgatni. Meg kell várni, hogy a képen látható hólyagok megjelenjenek. Ekkora átsült, ha a tetejét kicsit megnyomkodjuk akkor érezhetjük, hogy szilárd.
  3. Megkenjük pizzakrémmel, majd kb. fél perc elteltével megszórjuk sajttal. Mindenféleképpen meg kell várni, hogy meg melegedjen a pizzakrém, mert csak így fog ráolvad a sajt gyorsan. Amikor megolvadt a sajt, kicsúsztatjuk a serpenyőből. Kívül ropogós, belül puha pizzát kapunk.