Serpenyőben sült tőkehal aszalt paradicsommal, bazsalikommal és zöldbors mártással.
Serpenyőben sült tőkehal aszalt paradicsommal, bazsalikommal és zöldbors mártással.
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tőkehal filé - 4 darab
  • Hellmann's Real majonéz - 4 evőkanál
  • Knorr Olaszos Salátaöntet por - 1 csomag
  • zöldbors - 1 evőkanál
  • aszalt paradicsom olajban - 8 darab
  • néhány bazsalikom levél - darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • egy marék rukkola - darab
  • reszelt parmezán sajt - 2 evőkanál
  • olíva olaj az aszalt paradicsomból - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Középen vágjuk félbe a halfiléket. A lecsöpögtetett zöldborsot keverjük össze a majonézzel. Kenjük be vele a halakat. 4 halszeletre fektessünk 2-2 aszalt paradicsomot, karikára vágott lilahagymát és bazsalikom leveleket. Majd fedjük be őket a másik 4 szelet hallal. Ezután csomagoljuk be őket alufóliába külön-külön.
  2. Közepesen forró grillen süssük meg őket 8-10 perc alatt, Félidőben fordítsuk meg őket.
  3. Az olasz salátaöntet port keverjük össze 3 ek vízzel és az aszalt paradicsom olajjal. Keverjük össze a dresszinget a rukkolával, majd szórjuk meg parmezánnal. Tálaljuk a halat a salátával, grillezett bagettel, vagy akár szendvicsként is.