Feltöltve:

Semla

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

habtejszín1 darab
porcukor1 darab

A tésztához

tej0.5 liter
finom liszt1150 gramm
cukor200 gramm
sótlan Rama200 gramm
élesztő75 gramm
10 gramm
őrölt kardamon, helyettesíthető fahéjjal15 gramm
tojás1 darab

A mandulás masszához

forrázott mandula150 gramm
kristálycukor150 gramm
finomra reszelt mandula, de bolti marcipánmasszával is helyettesíthető1 adag

Elkészítés

1. lépés

Olvasszunk fel Ramát egy serpenyőben, keverjük hozzá a tejet és a kardamont. Hagyjuk kihűlni a keveréket 37 fokosra. Öntsük a kihűlt keveréket egy tálba és adjuk hozzá az élesztőt. Ezután keverjük hozzá a lisztet és a többi hozzávalót, majd keverjük ki. Jól dagasszuk ki, amíg a tészta hólyagos nem lesz, majd hagyjuk kelni 1 órát, meleg, nem huzatos helyen. Ha megkelt osszuk a tésztát kb 60 grammos adagokra, (kb egy zsemle méretű golyókra) és hagyjuk 20 percet a ismét kelni. 230 fokos sütőben kisütjük a zsemléket 10-15 perc alatt, amíg szép színt nem kapnak. Amíg a zsemlék hűlnek, készítsük el a mandulás krémet. Keverjük össze a cukrot, a forrázott, átpasszírozott mandulát és a reszeléket. Ha kész, óvatosan vágjuk le a zsemlék 2/3-nál a tetejüket. Töltsük bele a masszát és a felvert tejszínhabot habzsákkal nyomjuk a tetejére, majd tegyük rá a levágott zsemle tetőt. Végül szórjuk meg porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem