Egy tálban a lisztet a Ramával, a tojással, a tejföllel és a sóval tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk és letakarva 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A káposztát átmossuk, lecsöpögtetjük, majd az olajon kevergetve megpirítjuk. A bort ráöntjük, az edényt lefedjük, és a káposztát kis lángon addig, 20-25 percig pároljuk, míg a leve elfő. Hűlni hagyjuk, azután a vékony csíkokra vágott sonkával, a reszelt sajttal, a tejföllel, a főzőtejszínnel, a tojásokkal és a fölaprított kaporral összekeverjük
A tésztát egy meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, és egy Ramával kikent 26 centi átmérőjű alacsony peremű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen.
A káposztás masszát egyenletesen ráhalmozzuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb.35 percig sütjük.
A majdnem kész lepény tetejére lapkasajtot rakunk, és 5-8 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen megolvadjon és egy kis színt kapjon. Melegen, cikkekre vágva tálaljuk.