kapor | 0.5 csokor |
---|---|
savanyú káposzta | 50 dekagramm |
tojás | 4 darab |
Főzőtejszín | 1 dl |
tejföl | 3 evőkanál |
reszelt sajt | 20 dekagramm |
füstölt sonka | 20 dekagramm |
fehérbor | 1.5 dl |
olaj | 2 evőkanál |
lapkasajt (lehetőleg sonkás vagy szalámis) | 8 szelet |
---|
Ráma | 2 dekagramm |
---|
finomliszt | 1 darab |
---|
só | 0.5 teáskanál |
---|---|
tejföl | 2 evőkanál |
tojás | 1 darab |
Ráma | 12 dekagramm |
finomliszt | 25 dekagramm |
Savanyúkáposztás-lepény a Főételek kategóriában
Egy tálban a lisztet a Ramával, a tojással, a tejföllel és a sóval tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk és letakarva 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A káposztát átmossuk, lecsöpögtetjük, majd az olajon kevergetve megpirítjuk. A bort ráöntjük, az edényt lefedjük, és a káposztát kis lángon addig, 20-25 percig pároljuk, míg a leve elfő. Hűlni hagyjuk, azután a vékony csíkokra vágott sonkával, a reszelt sajttal, a tejföllel, a főzőtejszínnel, a tojásokkal és a felaprított kaporral összekeverjük.
A tésztát lisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, és egy Ramával kikent 26 centi átmérőjű alacsony peremű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen.
A káposztás masszát egyenletesen ráhalmozzuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 35 percig sütjük.
A majdnem kész lepény tetejére lapkasajtot rakunk, és 5-8 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen megolvadjon és egy kis színt kapjon. Melegen, cikkekre vágva tálaljuk.