víz | dl |
---|---|
tejföl | 3 dl |
sárgarépa | 20 dekagramm |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 1 darab |
bors | teáskanál |
olaj | 5 evőkanál |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
liszt | 5 evőkanál |
só | teáskanál |
tárkony | 1 teáskanál |
zöldborsó | 20 dekagramm |
savanyú uborka | 20 dekagramm |
sertéscomb | 50 dekagramm |
őrölt pirospaprika | 1 evőkanál |
Savanyú uborkás raguleves a Levesek kategóriában
Vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és az olajon megsütjük,majd meghintjük pirospaprikával. Rátesszük a felkockázott húst és felöntjük vízzel.
Megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldségeket,borsóval együtt hozzáadjuk a már majdnem megpuhult húshoz.
Hozzáadjuk a leveskockát,fűszereket és a feldarabolt uborkát.
Nokedlihez összekeverjük az alapanyagokat.
Ha megfőttek a zöldségek,beleszaggatjuk a tésztát a levesbe és további 5 percig főzzük.
Kimerünk a levesből egy merőkanálnyi levet, simára keverjük a tejföllel és a liszttel, behabarjuk vele a levest.