Feltöltve:

Savanyú krumplileves kolbásszal és tojással

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 5

Hozzávalók

krumpli50 dekagramm
füstölt kolbász15 dekagramm
babérlevél2 darab
Knorr Gulyásleves-kocka2 darab
Delikát ételízesítő1 teáskanál
köménymag1 teáskanál
tojás5 darab
borecet2 evőkanál
pohár tejföl kicsi (150-170 g)1 darab
liszt1 csapott evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A krumplit hámozzuk meg, majd mossuk meg és vágjuk kockákra. A kolbászt vágjuk karikákra. Tegyük fel a krumplit kb. másfél liter vízben főni.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Adjuk hozzá a kolbászt, a fűszereket, a leveskockákat és a Delikátot. Néha megkeverve forraljuk fel, és főzzük 15 percig.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Adjuk hozzá az ecetet, majd a lobogó levesbe egyenként üssük bele a tojásokat. Hagyjuk, hogy a fehérje annyira megkeményedjen, hogy ne essen szét. Majd ezután üssük bele a következő tojást. Főzzük további 1-2 percig.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Keverjünk simára egy evőkanál lisztet kb. fél deci vízzel, keverjük hozzá a tejfölt, majd habarjuk be vele a levest. Óvatosan kevergetve főzzük 4-5 percig. A végén szükség szerint ízesítsük Delikáttal, borecettel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tarhonyaleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 7

Spárgás kukorica leves

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0