víz | 1 liter |
---|---|
fokhagyma gerezd | 3 darab |
olaj | 100 milliliter |
császárszalonna | 200 gramm |
savanyú káposzta | 500 gramm |
babérlevél | 3 darab |
liszt | 40 gramm |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
köménymag | 1 teáskanál |
vörösbab | 200 gramm |
Savanyú káposztás vörösbab a Főételek kategóriában
Egy napra áztassuk be a babot. Majd főzzük meg 1 l vízben a Zöldségleves-kockával együtt. Pótoljuk a vizet, ha szükséges.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a lereszelt fokhagymát 100 ml olíva olajon. Keverjünk hozzá lisztet, majd adjuk hozzá a feldarabolt káposztát és szalonnát, valamint vizet, hogy lepje el.
Főzzük az egészet 20 percig, míg a leve el nem fő. Ízesítsük köménymaggal,sóval, borssal és babérlevéllel.
Keverjük össze a káposztát a puha babbal és főzzük még kb. 15 percig. Pótoljuk a vizet mindig, ha szükséges.
Tálaljuk tejföllel és lágy, fehér kenyérrel.