Savanyú káposztás párolt kacsa
Savanyú káposztás párolt kacsa
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 csomag
  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 1 evőkanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • savanyú káposzta - 50 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • olaj a sütéshez - 40 milliliter
  • kacsa - 1 darab
  • szárított, beáztatott gomba - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kacsát tisztítsuk meg, majd negyedeljük fel. Szórjuk meg bőségesen majorannával és Szárnyas fűszerkeverékkel. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  2. Süssük át a húsdarabokat olajon. Pucoljuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Adjuk a húshoz és pirítsuk meg. Tegyük át a húst és a hagymát egy széles aljú lábosba..
  3. Vágjuk össze a savanyú káposztát és adjuk a húshoz a felcsíkozott gombával és apróra vágott fokhagymával együtt.
  4. Öntsük alá a 2 db Knorr tyúkhúsleves kockából készült húslevessel, takarjuk le és a kacsa nagyságától függően pároljuk 1-1.5 órán át, míg a kacsa megpuhul.
  5. A párolás vége felé adjuk hozzá a vízzel elkevert lisztet és főzzük pár percig, míg a szósz besűrűsödik.Tálaljuk tört burgonyával.