Savanyú káposztaleves szalonnával és krumplival
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 2 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • majoránna - 1 evőkanál
  • füstölt szalonna - 150 gramm
  • savanyú káposzta - 300 gramm
  • burgonya - 200 gramm
  • fehérrépa - 1 darab
  • búzaliszt - 2 evőkanál
  • margarin - 50 gramm
  • őrölt kömény - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Vízből és a Knorr házias tyúkhús levesalapból készítsünk alaplevet
  2. Adjuk hozzá a feldarabolt krumplit, répát, és főzzük 15 percig
  3. Ízesítsük a levest majoránnával, köménnyel és borssal
  4. Vágjuk a szalonnát kockákra és süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá az felvágott káposztát. Pároljuk kis lángon kb. 10 percig, majd adjuk a leveshez
  5. Vágjuk a hagymát kockára és pirítsuk üvegesre a margarinon. Ezután adjuk hozzá a lisztet és az így elkészített rántással sűrítsük be a levest.