Savanyú káposztaleves füstölt szalonnabőrrel, virslivel
Savanyú káposztaleves füstölt szalonnabőrrel, virslivel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • savanyú káposzta - 50 dekagramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • virsli - 4 darab
  • füstölt szalonnabőr - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A füstölt szalonnabőröket megmossuk, feltesszük főni (kuktában 15-20 perc alatt megfő).
  2. A káposztát szükség esetén átmossuk, 2-3 centis darabokra vagdaljuk.
  3. Az apróra vagdalt káposztát beletesszük a szalonnabőrös lébe. Kb. 1,5-2 liter vízben a Delikát hozzáadásával 20-30 percig főzzük.
  4. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, végül a pirospaprikával és berántjuk vele a levest.
  5. A virsliket karikára vágva belefőzzük a levesbe.