Savanyú káposzta leves sárgaborsóval
Savanyú káposzta leves sárgaborsóval
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • sárgaborsó - 250 gramm
  • savanyú káposzta - 1 kilogramm
  • szegfűbors - 3 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • olíva olaj - 1 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 3 darab

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót áztassuk egy éjszakán át, hogy megpuhuljon. Ezután vízben főzzük puhára babérlevéllel, egy kanál olíva olajjal és margarinnal.
  2. Mossuk át alaposan a savanyú káposztát. Majd adjuk hozzá a babérlevelet, szegfűborsot és Zöldségleves-kockát, majd főzzük puhára. Adjuk hozzá a margarint, sót, borsot ízlés szerint.
  3. Ha megpuhul, keverjük össze a borsót és a káposztát, de ne főzzük már. Hagyjuk pihenni, hogy az ízek összekeveredjenek.