Savanyú halászlé zöldségekkel
Savanyú halászlé zöldségekkel
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • sárgarépa - 1 darab
  • citromlé - 2 evőkanál
  • babérlevél - 1 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • finomliszt - 1 evőkanál
  • zeller - 1 darab
  • napraforgó olaj - 1 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • 12%-os tejföl - 1 dl
  • Knorr Halászlékocka - 5 darab
  • pontyfilé - 20 dekagramm
  • halbelsőség - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított, megmosott és kis kockákra vágott zöldségeket az olajon lepirítjuk, majd kevés vízzel félpuhára pároljuk.
  2. Felengedjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kifilézett, beirdalt, csíkokra vágott pontyhúst, a megtisztított halbelsőséget, a KNORR Halászlé kockákat.
  3. Babérlevéllel és a citromlével ízesítjük, majd lassú forralással készre főzzük.
  4. A lisztből és tejfölből készített habarással sűrítjük. A főzés közben elpárolgott vizet pótolni kell.
  5. Tálaláskor citromkarikákkal díszíthetjük.