víz | 1 liter |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
citromlé | 2 evőkanál |
babérlevél | 1 darab |
fehérrépa | 1 darab |
finomliszt | 1 evőkanál |
zeller | 1 darab |
napraforgó olaj | 1 evőkanál |
citrom | 1 darab |
12%-os tejföl | 1 dl |
Knorr Halászlékocka | 5 darab |
pontyfilé | 20 dekagramm |
halbelsőség | 15 dekagramm |
Savanyú halászlé zöldségekkel a Levesek kategóriában
A megtisztított, megmosott és kis kockákra vágott zöldségeket az olajon lepirítjuk, majd kevés vízzel félpuhára pároljuk.
Felengedjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kifilézett, beirdalt, csíkokra vágott pontyhúst, a megtisztított halbelsőséget, a KNORR Halászlé kockákat.
Babérlevéllel és a citromlével ízesítjük, majd lassú forralással készre főzzük.
A lisztből és tejfölből készített habarással sűrítjük. A főzés közben elpárolgott vizet pótolni kell.
Tálaláskor citromkarikákkal díszíthetjük.