Feltöltve:

Savanyú csicseriborsó leves

timer 105
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
sárgarépa20 dekagramm
vöröshagyma1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
olaj1 dl
tej2 dl
fokhagymagerezd4 darab
liszt3 evőkanál
csicseriborsó40 dekagramm
oldalas40 dekagramm
petrezselyemgyökér20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Savanyú csicseriborsó leves elkészítés 1. lépés képe

A kisebb darabokra vágott oldalast feltesszük annyi vízbe, hogy jól ellepje és megfelelő idő alatt puhára főzzük.Ha szükséges az elpárolgott levet pótoljuk. Előkészítjük a zöldségeket. Megtisztítjuk, megmossuk, ujjnyi darabokra szeleteljük. A petrezselyemzöldjét is összeaprítjuk.

2. lépés

Savanyú csicseriborsó leves elkészítés 2. lépés képe

A csicseriborsó konzerv levét leöntjük, majd hideg vízzel leöblítjük. Ellenőrizzük a hús puhaságát. Ha már félig elkészült, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, puhára főzünk minden alkotórészt. A főzés legvégén tesszük hozzá a csicseriborsót. Ennek főni nem kell, csak összemelegítjük a többi hozzávalóval.

3. lépés

Savanyú csicseriborsó leves elkészítés 3. lépés képe

Elkészítjük a rántást. Apróra vágott vörös és fokhagymát petrezselyem zöldjét olajon világosra pirítunk, majd a hozzáadott lisztet is világosra sütjük. Hideg tejjel felengedjük, gyors kevergetés mellett a levesünkhöz adjuk. Lassan rövid ideig forraljuk. A tűzről levéve keverjük bele a tejfölt, a besűrűsödött levesbe. Végül ízlés szerint sózzuk, tálalás előtt ecettel ízesítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem