Feltöltve:

Savanyú csicseriborsó leves

timer 105
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
sárgarépa20 dekagramm
vöröshagyma1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
olaj1 dl
tej2 dl
fokhagymagerezd4 darab
liszt3 evőkanál
csicseriborsó40 dekagramm
oldalas40 dekagramm
petrezselyemgyökér20 dekagramm

Savanyú csicseriborsó leves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Savanyú csicseriborsó leves elkészítés 1. lépés képe

A kisebb darabokra vágott oldalast feltesszük annyi vízbe, hogy jól ellepje és megfelelő idő alatt puhára főzzük.Ha szükséges az elpárolgott levet pótoljuk. Előkészítjük a zöldségeket. Megtisztítjuk, megmossuk, ujjnyi darabokra szeleteljük. A petrezselyemzöldjét is összeaprítjuk.

2. lépés

Savanyú csicseriborsó leves elkészítés 2. lépés képe

A csicseriborsó konzerv levét leöntjük, majd hideg vízzel leöblítjük. Ellenőrizzük a hús puhaságát. Ha már félig elkészült, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, puhára főzünk minden alkotórészt. A főzés legvégén tesszük hozzá a csicseriborsót. Ennek főni nem kell, csak összemelegítjük a többi hozzávalóval.

3. lépés

Savanyú csicseriborsó leves elkészítés 3. lépés képe

Elkészítjük a rántást. Apróra vágott vörös és fokhagymát petrezselyem zöldjét olajon világosra pirítunk, majd a hozzáadott lisztet is világosra sütjük. Hideg tejjel felengedjük, gyors kevergetés mellett a levesünkhöz adjuk. Lassan rövid ideig forraljuk. A tűzről levéve keverjük bele a tejfölt, a besűrűsödött levesbe. Végül ízlés szerint sózzuk, tálalás előtt ecettel ízesítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem