"Sárkánymáj" kukoricás palacsintával
"Sárkánymáj" kukoricás palacsintával
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 1 dl
  • füstölt szalonna - 10 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 6 darab
  • só - 1 teáskanál
  • kukoricaliszt - 7 evőkanál
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • sertésmáj - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A sertésmájat felkockázzuk. A szalonnát felkockázzuk a hagymát felszeleteljük. A szalonnát odatesszük pirulni 3 perc után beletesszük a hagymát is és üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a májat is. 5 percig folyamatosan kevergetve sütjük majd beletesszük a pirospaprikát és a felszeletelt pepperónit. Felöntjük 2 dl vízzel. 20 percig főzzük.
  2. Ezalatt elkészíjük a palacsintát. A tojásokat egy tálba felütjük ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá. Beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a lisztet és összekavarjuk ezután beleöntjük az olajat is. Ne lepődjünk meg a tészta kissé híg lesz. Palacsintasütőt felforrósítjuk és megkenjük kevés olajjal és beleteszünk egy merőkanálnyi tésztát.
  3. Tálaláskor a palacsinta egyik felébe tesszük a májat és a másik felét ráhajtjuk.